Info

Huoltoleasing edut

 • Ei riskiä auton arvon alenemisesta
 • Ei edellytä käsirahaa
 • Pääomaa voi sijoittaa muihin turvallisiin ja kannattavampiin sijoitusmuotoihin
 • Huoletonta autoilua uudella ja huolletulla autolla
 • Autoilun keskeiset kustannukset tiedossa etukäteen koko sopimuskauden ajalta

Auto tulee katsastaa ennen palautusta jos auton ikä tai ajoneuvokohtainen sopimus on 35kk tai pidempi. Ri-Lease Financen omistamissa autoissa katsastusmaksu kuuluu autossa sopimukselle. Autosi voit käydä katsastamassa A-Katsastusasemilla. Katsastusmaksu veloitetaan Ri-Lease Financelta.

Autosi katsastusajankohdan voit tarkistaa A-Katsastuksen tai Trafin sivuilta tai autossasi olevasta rekisteriotteen teknisestä osasta.

Ri-Lease Financen hallinnoimat autot palautetaan Ri-Lease Financen palautuspisteeseen. Autot tarkastetaan palautuksen yhteydessä, ja jotta tarkastus voidaan suorittaa kunnolla, auto on hyvä pestä ja puhdistaa. Huollot ja korjaukset tulee olla suoritettu huolto-ohjelman mukaisesti. Mikäli autokohtaisen sopimuksen pituus on 35 kuukautta tai enemmän, tulee auto katsastaa ennen palautusta.

Palauttaessasi autoa muista ottaa mukaan kaikki auton avaimet ja siihen sopimuskauden aikana toimitetut varusteet, esim. toiset renkaat ja avaimet, lohkolämmittimen johto, kattoteline yms. Mikäli toiset renkaat ovat säilytyksessä, ilmoita säilöpaikkaan muutamaa päivää aiemmin ajankohta, jolloin noudat renkaat.

Auton palautus ja tarkastus kestää noin 15 minuuttia, erillistä aikaa ei tarvitse varata.

Leasingautojen palautuspiste

Kiitoradankuja 8, Vantaa

Puh 040 555 5530
Puh 040 556 2569

Jos autoosi tulee vaurio, varaa välittömästi korjausaika Ri-Lease Financen myyjäliikkeestä.

Kaikki vauriokorjaukset tulee teettää Ri-Lease Financen sopimuskorjaamoissa.

Käytännön toimenpiteet vahinkotapahtumassa ovat aina samat, olitpa sitten syytön tai syyllinen osapuoli.

Toimi näin vahinkopaikalla:

 • täytä vahinkoilmoitus vahinkopaikalla yhdessä vastapuolen kanssa, mikäli sellainen kyseisessä vahingossa on
 • jos mahdollista hanki tapahtumalle todistajat
 • pyydä vastapuolta allekirjoittamaan vahinkoilmoitus

Toimita vahinkoilmoitus Ri-Lease Financeen välittömästi täyttämällä sähköinen vahinkoilmoitus. Aloita vahinkoilmoitus täyttämällä oman autosi rekisterinumero. Vahinkoilmoituksen loppuun voit täyttää oman sähköpostiosoitteesi, jolloin saat kopion täyttämästäsi vahinkoilmoituksesta. Mikäli olet täyttänyt vahinkoilmoituksen paperiversion, lähtetä se skannattuna sähköpostilla osoitteeseen info@rilease.fi. Ri-Lease Finance toimittaa vahinkoilmoituksen eteenpäin vakuutusyhtiölle. Säilytä vahinkopaikalla allekirjoitettu vahinkoilmoitus mahdollisia lisäselvityspyyntöjä varten. Ri-Lease Financelle riittää sähköinen vahinkoilmoitus, ja pyydämme allekirjoitetun vahinkoilmoituksen tarvittaessa. Myös vastapuolen tulee toimittaa vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöön.

Poliisi tarvitaan tapahtumapaikalle:

 • jos syyllisyys vahinkoon on epäselvä
 • jos onnettomuudessa tapahtuu henkilövahinkoja
 • kyseessä on hirvi-, poro- tai peurakolari

Poliisin tavoitat soittamalla paikalliselle poliisiasemalle tai hätänumeroon 112.

Vaurioiden korjausta varten varaa aika Ri-Lease Financen sopimuskorjaamosta.
Auton käyttötarveselvitys korjauksen ajaksi.

Kaikkiin Ri-Lease Finance sopimuksiin sisältyy sijaisauton määräaikaishuollon ajaksi, muista mainita sijaisauton tarpeesta huoltoaikaa varatessasi.

Ri-Lease Financen autojen renkaanvaihto-ohjeet perustuvat tutkittuun tietoon renkaan kulutuspinnan vaikutuksesta ajamisen turvallisuuteen. Kun renkaiden vaihto tulee ajankohtaiseksi, ota yhteyttä Vianoriin tai Rengasmaailmaan. Rengasliike tarkistaa renkaiden kunnon ja pyytää laskutusluvan Ri-Lease Financelta.

Uusintarajat

Kesä- ja talvirenkaat (nasta)
4 mm

Kitkarenkaat
5 mm

Myös ulkoisen vaurion aiheuttamat uusinnat voidaan laskuttaa Ri-Lease Finance kautta.

Kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin: Tarkista säännöllisesti rengaspaineet. Liian alhainen rengaspaine vaikeuttaa auton hallittavuutta ja lisää vierinvastusta merkittävästi. Tarkista rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa kylmistä renkaista ennen pitkää ajoa. Löydät ilmanpainesuositukset eri kuormitustilanteisiin auton ohjekirjasta tai bensaluukusta. Muista tarkistaa säännöllisesti myös vararenkaan ilmanpaine.

Tarkkaile urasyvyyksiä

Tarkkaile renkaittesi kulumista säännöllisesti vähintään kuukausittain rengaspaineiden mittauksen yhteydessä. Voit tarkistaa urasyvyyden silmämääräisesti tai sopivalla apuvälineellä. Kesärenkaan kulumisvaroitin on asetettu lain vaatimaan 1,6 milliin.

Turvasuosituksen mukaisen 4 mm urasyvyyden voit varmistaa 2 euron kolikolla. Laita kolikko pystyyn renkaan pääuraan. Jos kolikon 4 mm leveä hopeareunus pilkahtaa esiin renkaan kuviopalan alta, on syytä harkita renkaiden uusimista.

Lisäpalveluhinnasto 1.1.2010 alkaen:

Palvelu Hinta (alv 0%)

 • Palautuneen auton katsastuspalvelu 10 euroa
 • Palautuneen auton määräaikaishuoltopalvelu 30 euroa
 • Tarkastus- ja hinta-arviontipalvelu kesken sopimuskauden 15 euroa
 • Sopimuksen siirto 0 euroa
 • Rekisteröintipalvelu 10 euroa
 • Sopimuksen jatkaminen 0 euroa

  Yhteydenottolomake

   Jätä soittopyyntö